Λαθροϋλοτόμοι στο Γράμμο μπροστά στην κάμερα του MEGA (φωτογραφίες) – Η επίσημη ανακοίνωση

Posted by : Mr. Blog | 12 Ιαν 2013 | Published in


αλβανούς λαθροϋλοτόμους οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.
ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ
« ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΛΟΦΟ ,ΓΡΑΜΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη στον ορεινό όγκο του Γράμμου βρέθηκε χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος συνοδευόμενος από το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πασχάλη Χαρούμενο, τον Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο και τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, προκειμένου με συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας (Μega) να αναδειχθεί το μέγιστο πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας.

Η αποψίλωση των δασών μας είναι ιδιαίτερα έντονη και παρόλο τη δημιουργία αναχωμάτων που είχαν πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες εμποδίζοντας επιτυχώς τη διέλευση  οχημάτων από τη γείτονα Αλβανική χώρα, το πρόβλημα παραμένει, αφού πολίτες της  συνεχίζουν να εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος με ζώα, να   ξυλεύουν, και στη συνέχεια να  προωθούν το προϊόν  ακόμα και στην ελληνική αγορά.

Πέντε μουλάρια με ξυλεία κατασχέθηκαν χθες  στον Τρίλοφο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συνεργείου για την ανάδειξη του φαινομένου, ενώ οι παράνομοι Αλβανοί υλοτόμοι τράπηκαν σε φυγή.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Η φύλαξη του ελληνικού δασικού πλούτου είναι άμεση προτεραιότητά μας. Σύμφωνα με αεροφωτογραφία του 2003 αλλά  μέχρι και το 2007 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο δάσος της εκεί περιοχής, αλλά από το 2007, όπου και σταμάτησε να επανδρώνεται το φυλάκιο Τριλόφου μέχρι και σήμερα (αεροφωτογραφία 2) έχουν κοπεί 3.500 περίπου στρέμματα.
Ζητούμε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να στελεχώσει άμεσα τα φυλάκια καθώς είναι καθοριστικής σημασίας στη διαφύλαξη των δασών μας αλλά και στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής».