Στο πλευρό των άνεργων το νέο portal του ΟΑΕΔ

Posted by : Mr. Blog | 3 Οκτ 2012 | Published in

Νέα διαδικτυακή πύλη με δυνατότητα σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) βοηθώντας όχι μόνο τους εργοδότες να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και όσους αναζητούν εργασία να επιλέξουν αυτή που τους ταιριάζει ανάμεσα σε όσες διατίθενται.

Στο portal, οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν εργαζομένους μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και όσοι αναζητούν εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων, πραγματοποιείται, ηλεκτρονικά, σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Επίσης όσοι άνεργοι έχουν γραφτεί στο portal, ανταλλάζουν στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται, μέσω του συγχρονισμού των βάσεων δεδομένων των δύο συστημάτων, ενώ ελεγχοντας τα στοιχεία τους μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.

Επίσης μέσω του portal μπορεί να γίνει, ηλεκτρονικά, χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας, ώστε να μην απαιτείται η προσέλευση του πολίτη στον ΟΑΕΔ.