Επιστολή φαρμακοποιού στο OlaDeka για ΕΟΠΥΥ ΜΜΕ και παραπληροφόρηση

Posted by : Mr. Blog | 4 Σεπ 2012 | Published in

Μιας και τον τελευταίο καιρό η λασπολογία από τα ΜΜΕ δίνει και παίρνει , μιας κ τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας κάθονται με σταυρωμένα χέρια , θα ήθελα μέσω του blog σας να εκφέρω και μία
προσωπική άποψη .

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούω και διαβάζω τοποθετήσεις οι οποίες μόνο ως άτοπες κ αναληθείς μπορώ να τις χαρακτηρίσω , τοποθετήσεις που στοχοποιούν μία μερίδα επαγγελματιών με μόνο σκοπό την παραπληροφόρηση της μάζας των τηλεθεατών . Μας χαρακτήρισαν ανάλγητους . . . μας ζήτησαν να έχουμε υπομονή . . . μας ζητούνε κατανόηση . Ας τα δούμε όλα από την αρχή όμως και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα με την λογική την δική του και όχι με την λογική του παραλόγου που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ :

Μέχρι τις 28 Αυγούστου ο ΕΟΠΥΥ μάς έχει εξοφλήσει μόνο το 44% του Μαϊου ενώ το 56% των συνταγών και όλο το ποσό των συνταγών Ιουνίου και Ιουλίου παραμένουν απλήρωτα. Όσον αφορά τα χρέη ταμείων που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, ο ΟΠΑΔ οφείλει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011. Για να εισπράξουμε δε τα χρήματα από τον ΟΠΑΔ υπογράψαμε ‘κούρεμα’ 3,5%. Το ΤΥΔΚΥ οφείλει τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2011. Ο ΟΤΕ χρωστάει δύο μήνες από το 2011 και πέντε μήνες από το 2012. Τέλος η ΔΕΗ οφείλει τον Δεκέμβριο του 2010 (!) καθώς και όλους τους μήνες από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Από την άλλη μεριά με τις φαρμακοβιομηχανίες να πιέζουν , οι φαρμακαποθήκες μας δίνουν πίστωση 20 ημερών ( κ στην καλύτερη 30 ) . Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ποσά τιμολογημένων προϊόντων και όχι για επιστημονική αμοιβή , πράγμα που σημαίνει οτι αυτά τα ποσά πρέπει άμεσα να διατεθούν από εμάς προς τους προμηθευτές μας .

Οπότε εύλογα θα κάτσω να αναρωτηθώ : εμείς δεν κάναμε υπομονή κύριε Υπουργέ Υγείας και κύριε πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ ; Εμείς είμαστε οι ανάλγητοι που ενώ συνεχίζαμε να μένουμε απλήρωτοι καλύπταμε σε φάρμακα τους ασφαλισμένους τόσους μήνες ; ΕΜΕΙΣ δεν δείξαμε κατανόηση ;Δηλαδή ΕΓΩ πρέπει να αισθάνομαι ένοχος ; Εάν έτσι είναι το σωστό:

Ζητώ δημόσια συγνώμη από το υπέροχο και αξιοκρατικό κράτος μας , που μόνο αυτό φροντίζει τους πολίτες / ασφαλισμένους , για την αναλγησία μου .
Ειλικρινά αισθάνομαι ένοχος που πλέον δεν έχω άλλο ρευστό να καλύψω τις ανάγκες σε φάρμακα ενός ολόκληρου χωριού καθώς και της ευρύτερης περιοχής , καθώς δεν μπορώ να τους δανείζω άλλα λεφτά ( στο κράτος ) .
Αισθάνομαι άσχημα να τους ζητάω τα λεφτά σχεδόν 9 μηνών για τα οποία ενώ δεν έχω εισπράξει ούτε σεντ αναγκάζομαι να πληρώνω ΦΠΑ κ εφορία ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ .
Τους ζητώ ταπεινά συγνώμη που παραπονιέμαι και κλαίγομαι γιατί δεν μπορώ να καλύψω τις επιταγές προς τους προμηθευτές μου κινδυνεύοντας να μπώ στον Τειρεσία .
Αλλά πάνω από όλα τους ευχαριστώ γιατί πρέπει πλέον εγώ να εξηγήσω στον συνταξιούχο που λαμβάνει 300 ευρώ , γιατί θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του τα φάρμακα , μιας κ το υπέροχο κράτος μας αναγκάστηκε να ξοδέψει τα αποθεματικά του ασφαλιστικού του ταμείου για να ξεπληρώσει τους δανειστές μας για δικά του έξοδα παράστασης .

Με τιμή
Nικόλαος Κ. Ιωαννίδης Φαρμακοποιός