Η απάντηση του Ε. Διαμαντόπουλου για το βουλευτικό αυτοκίνητο

Posted by : Αιρετικός | 6 Ιουλ 2012 | Published in


Θέμα εκ του μηδενός, απ' ότι φαίνεται, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τοπικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι με το ζήτημα του αυτοκινήτου που κληρώθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας εκμυστηρεύτηκε όλο το "ιστορικό"...



Σε πρώτη φάση, όπως μας είπε ο κ.Διαμαντόπουλος, αρνήθηκε την παροχή του αυτοκινήτου γιατί θεώρησε πως δεν το έχει ανάγκη. Στελέχη όμως του κόμματος του επεξήγησαν πως αν θέλει να είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του κοινοβουλίου θα πρέπει να έχει συχνές και ίσως μακρινές μετακινήσεις. Ήδη ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση για παράδειγμα την Τρίτη, όπως μας είπε, να συμμετάσχει στην κινητοποίηση των πολιτών στα διόδια των Αφιδνών όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων που εξαναγκάζονται να πληρώνουν διόδια για να βγουν από το σπίτι τους.
Έτσι, συνειδητοποιώντας πως είναι απαραίτητη η χρήση αυτοκινήτου, αναθεώρησε την αρχική του απόφαση και δέχτηκε να μπει στην κλήρωση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα που, ούτως ή άλλως, διαθέτει η βουλή, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα αγοραστούν καινούργια, άρα δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.


Η κλήρωση που ακολούθησε ανέδειξε τον βουλευτή Καστοριάς ως κάτοχο μιας βουλευτικής  Mercedes. Ο κ.Διαμαντόπουλος όμως έκρινε πως έπρεπε να πάρει ένα πιο μικρού κυβισμού όχημα γιατί του είναι περιττό ένα τόσο μεγάλο και έτσι αντάλλαξε την Mercedes  με ο,τι πιο μικρό υπήρχε διαθέσιμο, ένα Volvo 1600 κ.ε. 


Από έρευνα που κάναμε και για την άλλη εκπρόσωπο της Καστοριάς στο εθνικό κοινοβούλιο, την βουλευτή της ΝΔ κα Αντωνίου, μάθαμε πως της κληρώθηκε ένα "ταπεινό" Citroen 1800 κ.ε. Κατόπιν όμως ανάλογης (αλλά με αντίθετο τρόπο) ανταλλαγής τελικά "καβάτζωσε" ένα πολυτελέστατο και πολυέξοδο Τζιπ...