Καστοριά:18 ευρώ το εισητήριο για τον Σπύρο Παπαδόπουλο.Εκτός από τις αμοιβές της ΕΡΤ συνεχίζει να ζητά πολλά και από τις περιοδείες.Σε άλλη χώρα ζουν...

Posted by : Mr. Blog | 30 Ιουν 2012 | Published in



Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για δύο σεζόνη εκπληκτική κωμωδία του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» θα παρουσιαστεί την... Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 στο θέατρο Βουνού, σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία
Σπύρου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζει το.. γέλιο!
Οι μπάτσοι τρομοκρατημένοι, γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο κι από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, που είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο, που τραγουδάνε το pantiera rossa(!), που εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!


Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη … και όλα αυτά μέσα από την κωμική ματιά του Ντάριο Φο.

«Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς και ο θεατής παρά τα σαράντα και πλέον χρόνια που έχουν περάσει διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Β. Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Ειδικά Εφφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι


ΠΑΙΖΟΥΝ
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ενημερώνει ότι από Παρασκευή 29 Ιουνίου έως Τετάρτη 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιείται προπώληση εισιτηρίων, (ώρες γραφείου), για τη θεατρική παράσταση “Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 στο θέατρο Βουνού.

Η προπώληση πραγματοποιείται στο γραφείο πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”), στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 24670 28999.

Τιμές εισιτηρίων: 18,00€ κανονικό – 15,00€ Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Στρατιωτικό. – 12,00€ Παιδικό, ΚΑΠΗ.

Σημείωση: Η ανεργία θα πιστοποιείται με την κάρτα ανεργίας, στο γκισέ εισιτηρίων. Επίσης, τα μέλη του ΚΑΠΗ θα επιδεικνύουν την ταυτότητα μέλους.