Αρχές Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.459 θέσεις στη Δυτ. Μακεδονία

Posted by : Αιρετικός | 7 Μαρ 2012 | Published in


Αιτήσεις για 2.280 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν να προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί κοινωφελούς εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια που αφορούν συνολικά 57.000 θέσεις.

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τις 1.459 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Μόλις οι φορείς λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων που θα εξασφαλίσουν απασχόληση πέντε μηνών με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ σε 9.500 ανέργους.

Κάποιες από τις ειδικότητες που συγκεντρώνουν αρκετές θέσεις κοινωφελούς εργασίας είναι: Νοσηλευτές, Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμου, Διοικητικού Οικονομικού, Νηπιαγωγοί, Πληροφορικής, Γενικών Καθηκόντων, Οικογενειακών Βοηθών, Οδηγών, Εργατών, Φιλολόγων, Ανειδίκευτων Εργατών, Υπαλλήλων Καταγραφής, Οικοδόμων, Φυλάκων Δασών, ΥΕ Πυροφυλάκων, ΔΕ Φυλάκων.

Να επισημανθεί ότι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται δράσεις όπως: έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ. και δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.



ethnos.gr