Παραμένει κλειστή η Εγνατία, ουρές χιλιομέτρων στο Βατερό-Φτάνουν οι πρώτοι απεγκλωβισμένοι!

Posted by : Αιρετικός | 22 Δεκ 2011 | Published in


Στο έλεος της κακοκαιρίας παραμένει η Κοζάνη και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής είναι τεράστια. Η Εγνατία Οδός παραμένει κλεισμένη και στα δύο της ρεύματα από τον κόμβο των Κοίλων μέχρι και τον κόμβο της Καλαμιάς, εκεί όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι ακόμα και τώρα (19.45), στον χώρο στάθμευσης της Καλαμιάς επί της Εγνατίας οδού. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL πριν από λίγο, έφτασαν στην πόλη της Κοζάνης οι πρώτοι απεγκλωβισμένοι.

Με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να φτάσει το λεωφορείο με 50 επιβαίνοντες, συνοδεία αποχιονιστικού, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, ενώ τα ανεμοσούρια έφταναν, σύμφωνα με μαρτυρίες, τα δύο μέτρα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα και με τον Αντώνιο Ντίνο, Αναπλ. Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ήρθαν τα πρώτα 50 άτομα -εγκλωβισμένοι για ώρες στα χιόνια, ττο κρύο και το έλεος της κακοκαιρίας- ενώ αναμένονται άλλα 150 άτομα και συνέχεια της βραδιάς θα μεταφερθούν και όλοι οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι. Θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης, θα τους προσφερθούν ένα ζεστό τσάι και καφές, ένα σάντουιτς και έπειτα θα φιλοξενηθούν για απόψε στα ξενοδοχεία της περιοχής, με έξοδα της Περιφέρειας και αύριο θα φύγουν.

Η μεταφορά των οχημάτων θα γίνεται με οχήματα της πυροσβεστικής, οχήματα της αστυνομίας και λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Ο κ. Σόκουτης επεσήμανε ότι «Παρά το ότι ένας ολόκληρος στόλος οχημλατων από περιφέρεια, εγνατία οδό, αστυνομία, πυροσβεστική ήαν επί ποδός, τελικά έκλεισαν τα δύο ρεύματα της Εγνατίας με αποτέλεσμα τα ταλαιπωρούνται εκατοντάδες οδηγοί».

Την ίδια ώρα παραμένουν τα τεράστια προβλήματα με ουρές τριών και τεσσάρων χιλιομέτρων στο ύψος του Βατερού, όπου έχει γίνει η εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω του κόμβου Κοίλων για Θεσσαλονίκη. Και στα δύο ρεύματα παραμένουν πολλά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία και ο εκνευρισμός των οδηγών είναι έκδηλος. Η χρήση αλυσίδων στα οχήματα είναι απαραίτητη για όλους τους οδηγούς.

kozanimedia.gr