Οι μαθητές της Κοζάνης "έφτυσαν" τους πολιτικούς στην παρέλαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted by : Αιρετικός | 12 Οκτ 2011 | Published in

Τιμή και δόξα στους στρατιώτες και τους κατοίκους της πόλης που την 11η Οκτωβρίου του 1912 απελευθέρωσαν την πόλη από τους Τούρκους. Τιμή και δόξα στους μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου που την 11η Οκτωβρίου του 2011 κατά την παρέλαση
έστρεψαν το κεφάλι τους αριστερά δείχνοντας έτσι την αποστροφή τους προς εκείνους που με την εξουσία τους κατέστησαν τη χώρα υπόδουλη των Γερμανών.

Τιμή και δόξα στους λιγοστούς αλλά δυναμικούς πολίτες που την ίδια ώρα στην ίδια παρέλαση ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους ενάντια στην εξουσία της διαφθοράς, της σήψης και της παρακμής.

Τιμή και δόξα στους περισσότερους πολίτες που αποδοκίμασαν τις δυνάμεις καταστολής όταν αυτές απομάκρυναν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Οι άνθρωποι της εξουσίας που με τις επιλογές τους έφερα την χώρα στον γκρεμό τι άλλο θέλουν για να πεισθούν ότι πέθαναν πολιτικά; Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες στα ερείπια της κατεστραμμένης χώρας θα κτίσουν μια άλλη καλύτερη. Τα νέα παιδιά όπως πάντα και όπως σήμερα έδειξαν, μπαίνουν μπροστά στον αγώνα. Πρέπει όμως πρώτα να στείλουν σπίτι τους τα ανθρωπάκια με τις γραβάτες που έχουν ακόμη το θράσος να καμαρώνουν στις εξέδρες των παρελάσεων.

ΥΓ. Τα ανθρωπάκια με τις γραβάτες μην επικαλεσθούν τους θεσμούς. Τους θεσμούς πρώτοι αυτοί καταπάτησαν.

(του Ι. Γουσιόπουλου)

kozan.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της παρέλασης: