Η ΝΔ αντεπιτίθεται

Posted by : Mr. Blog | 8 Ιουλ 2011 | Published in

Μετωπική με την κυβέρνηση σε κάθε επίπεδο επιλέγει πια ως στρατηγική της η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δει δημοσκοπικά να καρπώνεται οφέλη από την εναντίωσή της στους όρους του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου και προτίθεται, καθώς όλα δείχνουν, να πείσει και τους πλέον δύσπιστους για την αλήθεια του νέου μότο Σαμαρά «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».


Τελευταία απόδειξη του δρόμου που έχει αποφασίσει να χαράξει, η αρνητική της απάντηση χθες, μέσω του Γιάννη Μιχελάκη, στην πρόταση του Πρωθυπουργού για συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει λύσεις για τα θέματα βίας.

Η έως τώρα ανοιχτή στο διάλογο ΝΔ, μοιάζει να τραβά άλλο μονοπάτι -με τελικό πάντα σκοπό την «αυτοδύναμη επιστροφή στην εξουσία»-, σεβόμενη όμως ταυτόχρονα πάντοτε τους θεσμούς, αφού, όπως επισημαίνει, το θέμα της βίας μπορεί να αναπτυχθεί και να συζητηθεί σε βάθος στη Βουλή.

«Δεν είναι δυνατόν για όποιο πρόβλημα προκύπτει, η Κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών Επιτροπών. Με αυτή τη λογική, σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα, για θέματα που, κατεξοχήν, ανήκουν στην αρμοδιότητά της», επεσήμανε με νόημα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Η προσπάθεια πόλωσης του κλίματος πάντως είναι εμφανής. Μετά το συνεχές σφυροκόπημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τις εξηγήσεις που του ζήτησε επανειλημμένως το "γαλάζιο" στρατόπεδο να δώσει στη Βουλή, χθες ήρθε η σειρά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λάβει τα βέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Παπουτσής, στη Βουλή, είχε δηλώσει ότι "η βία γεννά βία", όταν αναφέρθηκε στις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, τις οποίες ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Θ. Νάκος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, καταδίκασε κατηγορηματικά. Σκέφτηκε, άραγε, ο κ. Παπουτσής τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωσή του όταν αναφερόμενος στο τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματός του, είπε χαρακτηριστικά: Τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας; Συνιστούμε, αυτές τις ώρες, πάνω από όλα, ψυχραιμία», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.