Όταν ο Άρης το «σήκωσε» στο Καυταντζόγλειο

Posted by : Mr. Blog | 28 Ιουν 2011 | Published in

ΔΕΙΤΕ: Τον τελικό κυπέλλου Άρης-ΠΑΟΚ του 1970
Στις 28 Ιουνίου του 1970 για πρώτη φορά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος διεξαγόταν στη Θεσσαλονίκη και ήταν επίσης η πρώτη φορά που συναντιούνταν στον τελικό του θεσμού δύο ομάδες από την συμπρωτεύουσα. Το μεγάλο ραντεβού του Βορρά δόθηκε στο «Καυταντζόγλειο». Το γήπεδο όπως ήταν λογικό έβραζε. Οι φίλοι των δύο ομάδων είχαν φτάσει τέσσερις ώρες πριν το παιχνίδι και κόπηκαν συνολικά 46.695 εισιτήρια, ενώ υπολογίζεται πως ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στο γήπεδο ξεπέρασε τις 50.000.


Ο Άρης παρουσιάστηκε χωρίς να έχει στην ενδεκάδα του τον Τάκη Λουκακίδη, καθώς του είχε κρατηθεί το δελτίο από τον διαιτητή Λέλο Βαμβακόπουλο στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μόλις στο 8΄, ο Μανώλης Κεραμιδάς, έπειτα από σέντρα του Αλέκου Αλεξιάδη, με πλασέ νίκησε τον Χριστοδούλου και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας τον τίτλο στον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν αστόχησε σε πέναλτι που είχε κερδίσει. Ο Γιώργος Κούδας ανέλαβε την εκτέλεση από την λευκή βούλα, όμως ο αμυντικός της ομάδας του Μίλοβαν Τσίριτς, Άγγελος Σπυρίδων πήγε δίπλα του και άρχισε να παίζει με τη μπάλα. Παρά τις συστάσεις του διαιτητή εκείνος συνέχισε, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Κούδα και είχε ως αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα άουτ.
Αυτό ήταν το μοναδικό Κύπελλο που έχει κατακτήσει ο Άρης και το πρώτο που κέρδισε ομάδα από τη Θεσσαλονίκη.

APHΣ-ΠAOK: 1-0 (1-0)

28ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
Κυριακή 28 Ιουνίου 1970
Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης
Διαιτητής: Χρήστος Μίχας
Σκόρερ: 8' Κεραμιδάς

ΑΡΗΣ: Χρηστίδης - Πάλλας, Ραπτόπουλος, Σπυρίδων, Ναλμπάντης, Σεμερτζής (60' Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Πα-παϊωάννου, Μιχαηλίδης

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου (43' Πίρτσος) - Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφάνης, Μακρής (27' Κοντογιώργος), Τερζανίδης, Δράμαλης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Μάζος
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
>